Recept och passion!
Recept på impotatis
16.12.2013 23:15
Detta är ett utomordentligt sätt att tillvarata kokspad samtidigt som man bringar smakerna hos det man äter i bättre samklang. Om man exempelvis skall äta kokt fläskkorv med kokt potatis till så kokar man först korven, håller den sedan varm i ugnen på låg temperatur, reducerar ev spadet lite grand genom att låta en del vätska koka bort (så att smaken blir mer koncentrerad) och kokar potatisen i spadet.
Recept på impotatis
Skalad potatis av valfri sort och mängd
Buljong eller spad från kokning av skinka, korv, bringa, revbensspjäll etc
Persilja, timjan, rosmarin eller annan örtkrydda
Ev salt och peppar
- Lägg potatisen i en kastrull och fyll på med såpass mycket vätska att det gott och väl täcker. Tillsätt örtkryddorna samt ev salt och peppar.
- Koka som vanligt tills potatisen är mjuk.
Bildkälla: https://www.flickr.com/photos/greatfood360/6770099501/
—————

