Artikelarkiv
11.09.2013 10:34
Recept på pannkakor
(4 portioner)
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
Cirka 1 1/2 msk smör
Cirka 1 1/2 msk raps-, majs- eller matolja
Blanda salt och mjöl. Tillsätt en del av mjölken under omvispning.
Vispa ned äggen och resten av mjölken. Låt helst...
—————
11.09.2013 10:22
Recept på grekisk sallad
(4 portioner)
150 - 200 g fetaost eller liknande ost
15 kalamataoliver, urkärnade för hand
1 rödlök skuren i tunna ringar
1 klyfta vitlök finhackad
1 dl olivolja av hög kvalitet
2 dl skalad gurka i tärningar
Saften av 1/2 citron
2 vanliga tomater...
—————
11.09.2013 09:57
Recept på västkustsallad
100 g färska champinjoner som inte "öppnat sig" nedtill, i skivor
100 g skalade räkor
100 g krabbkött
100 g musslor som man kokat själv eller ev från konserv
100 g kokt sparris
Saften från en...
—————
21.08.2013 00:36
För många italienare skulle ett liv utan pecorino, olivolja och - särskilt vad beträffar de som bor i Toscana och Umbrien; gli mangiafagioli, ”bönätarna” - bondbönor vara helt outhärdligt.
I detta recept möts alla dessa tre välsignelser och lyckan blir då fullständig.
Pecorino...
—————
20.08.2013 23:45
Detta är en delikat rätt man skulle kunna hitta på en restaurangmeny varsomhelst i Frankrike, men kanske i första hand då utmed atlantkusten och särskilt då i den sydligare delen av denna kusts sträckning.
Om man vill kan man göra en pastakreation av denna anrättning. Man bör dock komma...
—————
20.08.2013 21:33
Alla älskar jordgubbar, men de äts på lite olika sätt världen kring. Har man redan njutit jordgubbar på traditionellt svensk sätt några gånger under sommaren vill man kanske variera sig och prova något nytt. Detta är en italiensk variant där gubbarna får dra i vitt vin.
Skall det vara extra...
—————
20.08.2013 18:43
Fettucine alla romana är verkligen en av det romerska kökets stora klassiker. När man talar om Rom som den ”eviga staden” syftar man inte minst på att passionen för livets goda varit ett orubbligt drag hos befolkningen ända sedan stadens grundande, som sägs ha ägt rum den 21:e april år 753...
—————
20.08.2013 16:08
Denna italienska rätt passar bra som inslag på en buffé, som tillbehör till alla möjliga typer av kött, men även till olika slags fiskrätter, inte minst då stekt eller ugnsbakad marulk, havskatt, tonfisk och lax. Bind isåfall samman smakerna med ett generöst stänk citron vid bordet. Man kan också...
—————
19.08.2013 21:43
Kombinationen av aubergine, mozzarella och tomat - melanzana, mozzarella e pomodoro - återfinns ofta i panini i Italien, men varför inte testa och göra en wrap-variant. Perfekt att snabbt packa ihop och ta med sig istället för att köpa dyra, färdiggjorda baguetter...
—————
19.08.2013 18:08
Wraps kan, i likhet med de flesta sorters snabbmat göras lyxigare, om man nu vill det. Stjärnkockar som exempelvis Marcus Samuelsson har dessutom övertygat oss om att snabbmat/street food inte alls behöver vara liktydigt med skräpmat. Å andra sidan är det heller inte så att man...
—————