Artikelarkiv
17.12.2013 18:23
Recept på leverplättar
500 g kalv- eller svinlever
3 ägg
150 g bacontärningar
cirka 0,5 dl mjöl
cirka 8 dl mjölk
cirka 2 dl grädde
2 msk ljus sirap
2 msk russin (kan uteslutas)
2 tsk mejram
2 tsk timjan
Salt och svart- eller vitpeppar
Ev lite kalvfond
Skär levern i...
—————
16.12.2013 23:15
Detta är ett utomordentligt sätt att tillvarata kokspad samtidigt som man bringar smakerna hos det man äter i bättre samklang. Om man exempelvis skall äta kokt fläskkorv med kokt potatis till så kokar man först korven, håller den sedan varm i ugnen på låg temperatur, reducerar ev...
—————
16.12.2013 22:58
Recept på smördegs-piroger med skaldjur och mangold
4 stora, avlånga plattor smördeg eller 6-8 mindre kvadratiska
3-400 g färska räkor och/eller kräftstjärtar
3-5 blad grön-vita, stora blad mangold, sköljda och med det mesta av den vita, grova...
—————
15.12.2013 22:06
Recept på smördegs-piroger med svamp, curry och färsk dragon
4 stora, avlånga plattor smördeg eller 6-8 mindre kvadratiska
600-800 g hackad eller skivad svamp (tex champinjoner, kantareller eller en blandning av olika svampar)
1/2 dl crème...
—————
15.12.2013 21:51
Recept på smördegs-piroger med köttfärs, kantareller och färsk dragon
4 stora, avlånga plattor smördeg eller 6-8 mindre kvadratiska
300 g nötfärs eller blandfärs
3-400 g kantareller
1/2 dl crème fraîche
2 tsk dijonsenap
2-3 äggulor
2-3 vitlöksklyftor, finhackade...
—————
15.12.2013 21:36
Recept på smördegs-piroger med köttfärs, chili och färsk koriander
4 stora, avlånga plattor smördeg eller 6-8 mindre kvadratiska
400 g nötfärs eller blandfärs (fläskfärs går också bra)
1/2 dl crème fraîche/gräddfil
2-3 äggulor
2-3 vitlöksklyftor,...
—————
15.12.2013 21:20
Recept på smördegs-piroger med köttfärs, soltorkade tomater och medelhavsörter
4 stora, avlånga plattor smördeg eller 6-8 mindre kvadratiska
400 g nötfärs eller blandfärs
1/2 dl crème fraîche/gräddfil
10-12 finhackade soltorkade tomater
2-3 äggulor
2-3...
—————
15.12.2013 20:40
Recept på smördegs-piroger med lax och spenat
4 stora, avlånga plattor smördeg eller 6-8 mindre kvadratiska
En stor näve hackad dill
300 g kallrökt lax
400-450 g spenat, lättkokt i saltat vatten, sköljd i kallt vatten och sedan urkramad
1/2 dl crème...
—————
15.12.2013 19:08
Recept på schweizerschnitzel - Escalope de veau Cordon bleu
(4 portioner)
4 st schnitzlar à 150 - 180 g av kalvfilé eller kalvinnanlår
16 skivor schweizisk emmentalerost (andra smakrika ostar såsom en vällagrad grevé kan duga)
4-8 skivor kokt, smakrik skinka...
—————
13.12.2013 03:50
Recept på tryffelmajonnäs
2 dl majonnäs (se grundrecept eller använd färdigköpt men tillsätt isåfall en äggula vilket förbättrar smaken och gör den mer lik hemgjord majonnäs)
1 tsk tryffelolja eller mer (är den väldigt koncentrerad bör man ta mindre och sedan smaka...
—————