Artikelarkiv
13.12.2013 02:46
Detta recept kombinerar det bästa av två matvärldar; dels de idéer som representeras av raw food-idealen och dels filosofin bakom slow food-rörelsen.
Grönkålschips har blivit en hälsomatstrend över hela världen och detta är inget mysterium. De är otroligt goda,...
—————
13.12.2013 02:22
Denna sås passar till massor av olika rätter, vare sig det är fråga om fisk, skaldjur eller kött. Servera den till exempel ihop med stekt/grillad/kokt lax, brässerat nötkött eller krabba. Detta är bara några enstaka exempel. Gillar man kapris kommer man finna en...
—————
13.12.2013 00:36
Hur hade en skicklig, traditionellt skolad kock tillagat en perfekt, nyfångad gös för säg 150 år sedan och vad hade han svarat om man bett att få veta hur han bar sig åt, så att man kunde åstadkomma samma mästerverk hemma i sitt eget kök?
Förr i tiden var yrkesstoltheten det enda man...
—————
13.12.2013 00:13
Gremolata associeras förmodligen allra mest med den klassiska italienska kalvrätten ossobuco alla milanese, men inte minst italienska kockar har sedan länge varit medvetna om att denna universalsmaksättare passar...
—————
12.12.2013 23:11
Recept på klassisk vaniljsås
(4 portioner)
3 äggulor
2 msk socker
1 dl mjölk
5 dl grädde
1 vaniljstång, "öppnad" med kniv eller sax
Blanda mjölken med 2 dl av grädden. Sjud försiktigt upp denna blandning...
—————
10.12.2013 03:15
Recept på gremolata med salvia - Gremolata con salvia
1 msk rivet eller finhackat citronskal (så lite av det vita skall komma med)
1 tsk finhackad vitlök
1 msk finhackad persilja (ta bort alla stjälkar)
2 msk finhackade färska...
—————
10.12.2013 03:12
Recept på gremolata med mynta - Gremolata con menta
1 msk rivet eller finhackat citronskal (så lite av det vita skall komma med)
1 tsk finhackad vitlök
1,5 msk finhackad persilja (ta bort alla stjälkar)
1,5 msk finhackade färska...
—————
10.12.2013 03:05
Recept på gremolata med rosmarin - Gremolata con rosmarino
1 msk rivet eller finhackat citronskal (så lite av det vita skall komma med)
1 tsk finhackad vitlök
1,5 msk finhackad persilja (ta bort alla stjälkar)
1,5 msk färska rosmarinblad
Blanda...
—————
09.12.2013 23:35
Denna variant av gremolata är populär i de nordvästligaste delarna av Italien där man är mycket förtjusta i att smaksätta olika anrättningar med konserverade sardeller, trots att denna fisk inte är en råvara som förekommer naturligt i landskap som Lombardiet,...
—————
09.12.2013 21:23
Recept på brässerat kalvlägg från Milano - Ossobuco alla milanese
(4 portioner)
4 tjocka skivor kalvlägg, cirka 350-400 g vardera, eller 8 mindre
1 hackad gul lök eller samma mängd hackad schalottenlök
1 hackad/tunt skivad selleristjälk
1 hackad...
—————