Startsida
09.10.2013 17:14
Konserverad tonfisk åtnjuter knappast ett högt anseende bland gourméer. Beror detta på att det är ett tråkigt och ointressant livsmedel eller på att många människor inte kan laga mat?
I Italien kan man i allafall laga mat, så låt oss se vad de hade gjort i regionen Lazio av denna...
—————
09.10.2013 13:10
Leberkäse betyder, bokstavligen, "leverost". Leberkäse innehåller dock vare sig lever eller ost. Så varför skall man då kalla det Leberkäse? Det måste man nog vara bayrare för att förstå. Vidare så finns det en variant på Leberkäse som innehåller ost, denna heter "Käseleberkäse". Alles...
—————
08.10.2013 15:09
Recept på snabb citronsås till fisk
(4 portioner)
2 dl crème fraîche
4 msk flytande fiskfond från flaska
2 dl vatten
4-6 tsk citronsaft (saft från plastcitron går bra)
4 tsk idealmjöl
Sätt på en kastrull på hög värme. Häll i crème fraiche och vatten. Vispa ihop...
—————
08.10.2013 12:10
Blåmögelost med sina kraftfulla, framträdande nyanser klarar mycket väl av att tampas med de intensiva smakerna i det mexikanska köket.
Quesadillas är festlig mat som brukar uppskattas av alla. Dessutom är quesadillas både billigt, lättlagat och man behöver inte ägna en massa tid åt...
—————
08.10.2013 10:32
Quesadillas är tortillabröd som fyllts med ost (och ofta andra saker) och sedan stekts eller hettats upp på annat sätt.
Quesadillas är väldigt populära i Mexico, Mellanamerika och dessutom USA och Canada. Här i Europa verkar det som om vi precis har börjat upptäcka hur fantastiskt trevlig...
—————
08.10.2013 00:07
Quesadillas är tortillabröd som fyllts med ost (och ofta andra saker med), vikts och sen hettats upp. Vanligtvis delar man dem sedan i små "tårtbitar".
Recept på quesadillas med svamp
(4-6 portioner)
Cirka 300 g skivad och stekt svamp, tex skogschampinjoner
6...
—————
07.10.2013 23:14
Till risotto använder man vissa typer av ris som har en särskilt god förmåga att suga upp vätska. En typ av risottoris av bra kvalitet som brukar finnas i de flesta livsmedelsbutiker är arborio (andra är viale nano och carnaroli), som ej bör förväxlas med avorioris. Arborio är en ristyp, medan...
—————
07.10.2013 22:55
Till risotto använder man vissa typer av ris som har en särskilt god förmåga att suga upp vätska. En typ av risottoris av bra kvalitet som brukar finnas i de flesta livsmedelsbutiker är arborio (andra är viale nano och carnaroli), som ej bör förväxlas med avorioris. Arborio är en ristyp,...
—————
07.10.2013 22:19
Till risotto använder man vissa typer av ris som har en särskilt god förmåga att suga upp vätska. En typ av risottoris av bra kvalitet som brukar finnas i de flesta livsmedelsbutiker är arborio (andra är viale nano och carnaroli), som ej bör förväxlas med avorioris. Arborio är en ristyp, medan...
—————
07.10.2013 22:00
Till risotto använder man vissa typer av ris som har en särskilt god förmåga att suga upp vätska. En typ av risottoris av bra kvalitet som brukar finnas i de flesta livsmedelsbutiker är arborio (andra är viale nano och carnaroli), som ej bör förväxlas med avorioris. Arborio är en ristyp,...
—————