Startsida
07.10.2013 14:23
Quesadillas är inte bara billigt, festligt, roligt att göra och väldigt snabblagat.
Det är också bland det godaste det latinamerikanska köket har att erbjuda!
Recept på vegetariska quesadillas med paprika och selleri
(4-6 portioner)
1 hackad paprika
1 selleristjälk, fint...
—————
07.10.2013 14:22
Skall man göra en äkta wienerschnitzel behövs rikligt med olja. Men, nota bene, sedan skall den rinna av. Ett klassiskt talesätt i Österrike är att man skall kunna sätta sig på en wienerschnitzel med sina finaste byxor på utan att det blir fläckar på dem!
Recept på wienerschnitzel
(4...
—————
07.10.2013 13:51
Viltkött anses exklusivt och serveras ofta på dyra restauranger runt om i världen. Men faktum är att kostnaden för den här rätten är på samma nivå som en vanlig vardagsmiddag.
Dessutom är den otroligt god.
Recept på viltskav med hasselbackspotatis och konjaksgräddsås
(4...
—————
07.10.2013 13:16
Detta är ett intelligent sätt att steka flera olika typer av magert kött. Steker man sådant kött utan folie så torkar lätt den fina sky som bildas fast mot botten av formen eller plåten.
Recept på älgfilé stekt i folie
1 älgfilé
Salt
Svartpeppar och ev annan peppar som rosé-, krydd-...
—————
07.10.2013 13:03
Detta recept kommer ursprungligen från boken ”Den nyare kokkonsten” skriven av Aurora Liwander och utgiven 1891.
Recept på äppleplättar (eller, om man så vill, äppelplättar)
(4-6 portioner)
2 äggvitor
6 dl gräddblandad mjölk (2 dl vispgrädde lätt ihopvispad med 4 dl mjölk blir bra)
2...
—————
05.10.2013 19:02
I Italien finns ett talesätt om att göra en lyckad vinägrett/dressing som i översättning lyder så här:
- Låt en snål man sköta vinägern
- Låt en vis man sköta saltet
- Låt en generös sköta oljan
- Låt en galen man sköta omvispningen
En bra tumregel när man, som italienarna,...
—————
05.10.2013 18:04
Detta är inte det traditionella sättet man äter Weiswurst på i München (då skall man snarare ha en salt kringla till och dricka veteöl). Å andra sidan är kalvbuljong, bröd som bakats med omsorg och färsk persilja i högsta grad uppskattat nere i den matglada bayerska metropolen och så länge det...
—————
05.10.2013 17:55
En syndigt god delikatess från Galicien som man äter under förevändningar av både religiös och patriotisk art. Man klipper till en pappbit i form av ett kors, strör florsocker över det så att ett kors bildas på kakan och vips kan man hävda att man både bakar och förtär den till Sankt Johannes...
—————
05.10.2013 14:00
Förr lagades sådana här rätter såväl i enkla hem som på trestjärniga restauranger. Det är beundransvärd kokkonst av det skälet att skickliga husmödrar och intelligenta yrkeskockar gjorde något gott och nyttigt av sådant vi i dag ofta betraktar som gamla tråkiga rester. Möjligtvis...
—————
05.10.2013 03:20
Skillnaden mellan cottage pie och shepherd's pie är, nuförtiden, att cottage pie görs med nötkött och shepherd's pie med lammkött. Från början var det inte så och dessutom verkar shepherd's pie vara ett ord av senare datum (slutet av 1800-talet) än cottage pie (som är känt sedan 1791), men...
—————