Recept och passion!


Startsida

11.09.2013 10:34

Recept på pannkakor

Recept på pannkakor   (4 portioner) 2 1/2 dl vetemjöl 1/2 tsk salt 6 dl mjölk 3 ägg Cirka 1 1/2 msk smör Cirka 1 1/2 msk raps-, majs- eller matolja   Blanda salt och mjöl. Tillsätt en del av mjölken under omvispning. Vispa ned äggen och resten av mjölken. Låt helst...

—————

11.09.2013 10:22

Recept på grekisk sallad

  Recept på grekisk sallad   (4 portioner)   150 - 200 g fetaost eller liknande ost 15 kalamataoliver, urkärnade för hand 1 rödlök skuren i tunna ringar 1 klyfta vitlök finhackad 1 dl olivolja av hög kvalitet 2 dl skalad gurka i tärningar Saften av 1/2 citron 2 vanliga tomater...

—————

11.09.2013 09:57

Recept på västkustsallad

Recept på västkustsallad 100 g färska champinjoner som inte "öppnat sig" nedtill, i skivor 100 g skalade räkor 100 g krabbkött   100 g musslor som man kokat själv eller ev från konserv  100 g kokt sparris      Saften från en...

—————

21.08.2013 00:36

Recept på sallad med bondbönor, pecorino och rucola

För många italienare skulle ett liv utan pecorino, olivolja och - särskilt vad beträffar de som bor i Toscana och Umbrien; gli mangiafagioli, ”bönätarna” - bondbönor vara helt outhärdligt.   I detta recept möts alla dessa tre välsignelser och lyckan blir då fullständig.   Pecorino...

—————

20.08.2013 23:45

Recept på musslor i saffransås

Detta är en delikat rätt man skulle kunna hitta på en restaurangmeny varsomhelst i Frankrike, men kanske i första hand då utmed atlantkusten och särskilt då i den sydligare delen av denna kusts sträckning.   Om man vill kan man göra en pastakreation av denna anrättning. Man bör dock komma...

—————

20.08.2013 21:33

Recept på jordgubbar i vitt vin – fragole al vino bianco

Alla älskar jordgubbar, men de äts på lite olika sätt världen kring. Har man redan njutit jordgubbar på traditionellt svensk sätt några gånger under sommaren vill man kanske variera sig och prova något nytt. Detta är en italiensk variant där gubbarna får dra i vitt vin.   Skall det vara extra...

—————

20.08.2013 18:43

Recept på fettucine med kycklingleversås – fettucine alla romana

  Fettucine alla romana är verkligen en av det romerska kökets stora klassiker. När man talar om Rom som den ”eviga staden” syftar man inte minst på att passionen för livets goda varit ett orubbligt drag hos befolkningen ända sedan stadens grundande, som sägs ha ägt rum den 21:e april år 753...

—————

20.08.2013 16:08

Recept på svamp i tomatsås – funghi in salsa di pomodori

Denna italienska rätt passar bra som inslag på en buffé, som tillbehör till alla möjliga typer av kött, men även till olika slags fiskrätter, inte minst då stekt eller ugnsbakad marulk, havskatt, tonfisk och lax. Bind isåfall samman smakerna med ett generöst stänk citron vid bordet. Man kan också...

—————

19.08.2013 21:43

Recept på wraps med aubergine, mozzarella och tomat

  Kombinationen av aubergine, mozzarella och tomat - melanzana, mozzarella e pomodoro - återfinns ofta i panini i Italien, men varför inte testa och göra en wrap-variant. Perfekt att snabbt packa ihop och ta med sig istället för att köpa dyra, färdiggjorda baguetter...

—————

19.08.2013 18:08

Recept på wraps med kyckling, mögelost och salsa

    Wraps kan, i likhet med de flesta sorters snabbmat göras lyxigare, om man nu vill det. Stjärnkockar som exempelvis Marcus Samuelsson har dessutom övertygat oss om att snabbmat/street food inte alls behöver vara liktydigt med skräpmat. Å andra sidan är det heller inte så att man...

—————