Recept och passion!


Startsida

17.12.2013 18:23

Recept på leverplättar

Recept på leverplättar   500 g kalv- eller svinlever 3 ägg 150 g bacontärningar cirka 0,5 dl mjöl  cirka 8 dl mjölk cirka 2 dl grädde 2 msk ljus sirap 2 msk russin (kan uteslutas) 2 tsk mejram 2 tsk timjan Salt och svart- eller vitpeppar Ev lite kalvfond   Skär levern i...

—————

16.12.2013 23:15

Recept på impotatis

    Detta är ett utomordentligt sätt att tillvarata kokspad samtidigt som man bringar smakerna hos det man äter i bättre samklang. Om man exempelvis skall äta kokt fläskkorv med kokt potatis till så kokar man först korven, håller den sedan varm i ugnen på låg temperatur, reducerar ev...

—————

16.12.2013 22:58

Recept på smördegs-piroger med skaldjur och mangold

      Recept på smördegs-piroger med skaldjur och mangold   4 stora, avlånga plattor smördeg eller 6-8 mindre kvadratiska 3-400 g färska räkor och/eller kräftstjärtar 3-5 blad grön-vita, stora blad mangold, sköljda och med det mesta av den vita, grova...

—————

15.12.2013 22:06

Recept på smördegs-piroger med svamp, curry och färsk dragon

      Recept på smördegs-piroger med svamp, curry och färsk dragon   4 stora, avlånga plattor smördeg eller 6-8 mindre kvadratiska 600-800 g hackad eller skivad svamp (tex champinjoner, kantareller eller en blandning av olika svampar) 1/2 dl crème...

—————

15.12.2013 21:51

Recept på smördegs-piroger med köttfärs, kantareller och färsk dragon

  Recept på smördegs-piroger med köttfärs, kantareller och färsk dragon   4 stora, avlånga plattor smördeg eller 6-8 mindre kvadratiska 300 g nötfärs eller blandfärs 3-400 g kantareller 1/2 dl crème fraîche 2 tsk dijonsenap 2-3 äggulor 2-3 vitlöksklyftor, finhackade...

—————

15.12.2013 21:36

Recept på smördegs-piroger med köttfärs, chili och färsk koriander

      Recept på smördegs-piroger med köttfärs, chili och färsk koriander   4 stora, avlånga plattor smördeg eller 6-8 mindre kvadratiska 400 g nötfärs eller blandfärs (fläskfärs går också bra) 1/2 dl crème fraîche/gräddfil 2-3 äggulor 2-3 vitlöksklyftor,...

—————

15.12.2013 21:20

Recept på smördegs-piroger med köttfärs, soltorkade tomater och medelhavsörter

      Recept på smördegs-piroger med köttfärs, soltorkade tomater och medelhavsörter   4 stora, avlånga plattor smördeg eller 6-8 mindre kvadratiska 400 g nötfärs eller blandfärs 1/2 dl crème fraîche/gräddfil 10-12 finhackade soltorkade tomater 2-3 äggulor 2-3...

—————

15.12.2013 20:40

Recept på smördegs-piroger med lax och spenat

  Recept på smördegs-piroger med lax och spenat   4 stora, avlånga plattor smördeg eller 6-8 mindre kvadratiska En stor näve hackad dill 300 g kallrökt lax 400-450 g spenat, lättkokt i saltat vatten, sköljd i kallt vatten och sedan urkramad 1/2 dl crème...

—————

15.12.2013 19:08

Recept på schweizerschnitzel - Escalope de veau Cordon bleu

   Recept på schweizerschnitzel - Escalope de veau Cordon bleu   (4 portioner)   4 st schnitzlar à 150 - 180 g av kalvfilé eller kalvinnanlår 16 skivor schweizisk emmentalerost (andra smakrika ostar såsom en vällagrad grevé kan duga) 4-8 skivor kokt, smakrik skinka...

—————

13.12.2013 03:50

Recept på tryffelmajonnäs

      Recept på tryffelmajonnäs   2 dl majonnäs (se grundrecept eller använd färdigköpt men tillsätt isåfall en äggula vilket förbättrar smaken och gör den mer lik hemgjord majonnäs) 1 tsk tryffelolja eller mer (är den väldigt koncentrerad bör man ta mindre och sedan smaka...

—————