Recept och passion!


Startsida

19.10.2013 15:16

Recept på minestrone med pesto och zucchini - Minestrone col pesto

Recept på minestrone med pesto och zucchini - Minestrone col pesto   (4-6 portioner)   2 morötter, i små tärningar 2 selleristjälkar i små, tunna skivor eller cirka 2 dl rotselleri i tärninger 1 stor purjolök i tunna strimlor (skölj purjolöken noggrant) cirka 3 dl skalad och tärnad...

—————

19.10.2013 15:15

Recept på minestrone med svamp - Minestrone con funghi

Recept på minestrone med svamp - Minestrone con funghi   (4-6 portioner)   2 morötter, i små tärningar 2 selleristjälkar i små, tunna skivor eller cirka 2 dl rotselleri i tärningar 1 stor purjolök i tunna strimlor (skölj purjolöken noggrant) cirka 3 dl skalad och tärnad potatis av en fast...

—————

19.10.2013 14:34

Recept på minestrone med ris – Minestrone di riso

  Denna mättande, rustika rätt skall inte förväxlas med minestra di riso En "minestra" innebär nästan alltid att en enskild  ingrediens är särskilt framträdande. I en "minestrone" (som betyder "stor soppa") ingår istället alltid en stor uppsättning olika ingredienser, inte...

—————

19.10.2013 14:29

Recept på murkelsås

Numera anses stenmurklor vara giftiga och Livsmedelsverket avråder från all förtäring, även efter förvällning. Mot denna bakgrund har många börjat upptäcka hur fantastiskt god toppmurklan är. Denna läckra svamp  är inte giftig och behöver inte kokas innan tillagning, men man kan ändå göra det...

—————

19.10.2013 14:18

Recept på nachos med ost, salsa och köttfärs i ugn

  Recept på nachos med ost, salsa och köttfärs i ugn   (4-6 portioner)   400 g nachochips 400 g välbrynt köttfärs Ost i skivor, gärna cheddar (billiga färdigskivade och inplastade ostskivor duger) Jalapeño eller annan chili efter behag ½ till 1 burk konserverad salsa/tacosås 1...

—————

19.10.2013 12:57

Recept på panerade kycklinglår med basilikapesto och hollandaisesås

Detta är ingen traditionell rätt, däremot är det en synnerligen lyckad kombination av tre berömda, kontinentala kulinariska klassisker. Först har vi själva kycklingen som dubbelpanerats, friterats och sedan ugnsbakats. Detta är sedan 1700-talet en av de mest älskade rätterna i Wien och...

—————

19.10.2013 12:41

Recept på panna cotta med hallonsås (halloncoulis)

  Recept på pannacotta med hallonsås (halloncoulis)   (4-6 portioner)   5 dl vispgrädde cirka 100-150 g hallon färska eller frysta 2-2 ½ blad gelatin 1 vaniljstång ½ – ¾ dl strösocker 2-3 msk florsocker Ev 1-2 msk marsala eller annat starkvin man tror passar Ev lite blandade bär...

—————

19.10.2013 11:58

Recept på pesto med basilika – pesto alla genovese

  Recept på pesto med basilika – pesto alla genovese   50 g pinjenötter, rostade (i het panna utan olja eller smör) 2 krukor färsk basilika, stjälkar borttagna 1-2 st vitlöksklyftor 100 gram parmesanost/50 g parmesan och 50 g pecorino romano (eller annan pecorino) 1 dl olivolja 1 dl...

—————

19.10.2013 11:56

Recept på pistou – provencalsk pesto

  Provencalsk pistou är nästan samma sak som pesto alla genovese. Man använder dock inte pinjenötter i den provencalska tolkningen. I Provence används ofta pistou i soppa, särskilt i den berömda rätten soupe au pistou.   Recept på pistou – provencalsk pesto   2 krukor...

—————

19.10.2013 11:55

Recept på pocherade fiskfiléer med färska örter och tomatconcassé

Recept på pocherade fiskfiléer med färska örter och tomatconcassé   (4 portioner)   4-8 färska fiskfiléer från tex bergtunga, rödtunga, rödspätta eller piggvar 4-5 tomater, skållade och skalade 0,5-1 dl finhackad schalottenlök 3 msk citronsaft 3 msk högklassig olivolja 3 msk neutral olja...

—————