Recept och passion!


Canapéer med gratinerade champinjoner - Canapés de champignons gratinés

14.09.2013 21:09

 

Canapéer med gratinerade champinjoner - Canapés de champignons gratinés

 

(4 portioner)

 

250-300 g champinjoner i skivor

2 uppvispade ägg

150 g gruyère-ost

4 skivor franskbröd/baguette eller annan vitt bröd, kanter bortskurna

50 g smör i små bitar

Sorpmjöl/ströbröd eller rivet torrt vitt bröd

Salt och peppar

Ev lite svampbuljongtärning eller tex flytande kantarellfond

 

  1. Bryn brödet på båda sidor i en stekpanna eller rosta det i ugn på 220 grader (vänd på dem efter ett tag).
  2. Stek svampen i en stekpanna, salta direkt när de lagts i. Rör om då och då. Slå i de vispade äggen när svampen ser färdigstekt ut. Tillsätt svartpeppar och ev lite smulad buljongtärning eller fond. Rör om och tillsätt det mesta av osten. Klicka i smöret och ta pannan från värmen. Sätt ugnen på 240 grader.
  3. Lägg upp bröden i en smord, ugnsfast form. Strö över resten av osten samt en del skorpmjöl/ströbröd/rivet bröd. Gratinera i ugnen tills ytan fått fin färg.

—————

Tillbaka