Recept och passion!


Recept på grön sås med kapris och sardeller

13.12.2013 02:22

Denna sås passar till massor av olika rätter, vare sig det är fråga om fisk, skaldjur eller kött. Servera den till exempel ihop med stekt/grillad/kokt lax, brässerat nötkött eller krabba. Detta är bara några enstaka exempel. Gillar man kapris kommer man finna en mängd användningsområden för denna underbara gourmetsås!


 

Recept på grön sås med kapris och sardeller


 

2 dl majonnäs (om det är färdigköpt sådan gör man klokt i att tillsätta en äggula och vispa en stund)

1 dl kapris (små, absolut inte av cocktailtyp)

1 dl hackad persilja

4 sardeller

1 tsk dijonsenap

1 msk vinäger

Vitpeppar och ev salt efter behag


 

  1. Mixa samman alla ingredienser i en bunke med hjälp av en stavmixer eller mixa på något annat sätt. Mixa inte bara några sekunder utan tills det verkligen är en jämn och fin sås. Smaka av.
  2. Låt stå i kylskåp i åtminstone en timma innan servering.


 

Bildkälla:  https://en.wikipedia.org/wiki/File:Salted_capers.jpg


 

 

—————

Tillbaka