Recept och passion!


Recept på älgfilé stekt i folie

07.10.2013 13:16

Detta är ett intelligent sätt att steka flera olika typer av magert kött. Steker man sådant kött utan folie så torkar lätt den fina sky som bildas fast mot botten av formen eller plåten.

 

Recept på älgfilé stekt i folie

 

1 älgfilé

Salt

Svartpeppar och ev annan peppar som rosé-, krydd- och/eller grönpeppar

 

  1. Bryn köttet runt om så att det får fin färg.
  2. Salta och peppra. Klä in i aluminiumfolie och ställ på en ugnsplåt i mitten av ugnen. Temperaturen bör helst vara ganska låg eftersom det ger ett bättre resultat, men givetvis tar det då längre tid. 150-160 grader är en rimlig kompromiss. Man gör som man vill.
  3. Ta ut köttet när innertemperaturen är cirka 57 grader. Det är viktigt att verkligen mäta mitt i köttet. Låt vila på ugnsluckan cirka 15 minuter före servering.

 

Bildkälla: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_works_by_Albert_Bierstadt

—————

Tillbaka