Recept och passion!


Recept på anjovissmör

19.12.2013 00:42
 

 


 

Recept på anjovissmör


 

Lite grand salt (ungefär ett kryddmått, mer om man använder osaltat smör)

1 liten burk ansjovis, finhackad

1-2 tsk finhackad gul lök, röd lök eller schalottenlök

1/2 tsk vitpeppar 

100 g rumstempererat smör


 

  1. Rör ihop samtliga ingredienser.
  2. Lägg kryddsmöret på en bit plastfolie och rulla ihop det till en fin och jämn "smällkaramell".
  3. Låt ligga i kylen några timmar (gärna över natt) och lägg sedan skivor av smöret på fisken/skaldjuren precis innan den/de serveras eller låt var och en förse sig själv.


 

Bildkälla: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Antonio_Sicurezza_-_Still_life_with_anchovies.jpg

—————

Tillbaka