Första bloggen
Vår nya blogg lanserades idag. Om du fokuserar på den ska vi försöka att hålla dig uppdaterad. Du kan läsa nya inlägg i denna blogg via RSS feed.
Recept på brässerat kalvlägg från Milano - Ossobuco alla milanese
(4 portioner)
4 tjocka skivor kalvlägg, cirka 350-400 g vardera, eller 8 mindre
1 hackad gul lök eller samma mängd hackad schalottenlök
1 hackad/tunt skivad selleristjälk
1 hackad morot
3 finhackade/pressade vitlöksklyftor
1/2 liter köttbuljong (vatten + tärning eller vatten + kalvfond)
2 lagerblad
2 dl vitt vin
50 g smör
1-2 dl vetemjöl
Salt och peppar efter behag
Bildkällor: https://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Ossobuco_-_stu_spivack.jpg
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Veal-shank.jpg
—————