Recept och passion!


Recept på caprese med buffelmozzarella och två sorters tomat

12.09.2013 11:45

 

Det här är en rätt för den som verkligen älskar det solmättade, färgsprakande italienska köket. Buffelmozzarella smakar mer än vanlig mozzarella och därför passar det extra bra att ha med saftiga soltorkade tomater. Var inte bekymrad över att det blir tårta på tårta med både soltorkade och färska tomater. De har helt enkelt olika egenskaper som i detta fall kompletterar varandra.

Obs! Att köpa dyr buffelmozzarella, färsk basilika och soltorkade tomater och sedan avsluta det hela med en billig, intetsägande olivolja är som att köpa Zlatan Ibrahimovic till laget och sedan tvinga honom att spela som Guardiola gjorde i Barcelona.

 

Recept på caprese med buffelmozzarella och två sorters tomat

 

(4 personer)

 

3 buffelmozzarella-ostar i skivor

3-4 tomater i några fler skivor än mozzarellan

En skiva avsköljd och avtorkad skiva soltorkad tomat till varje skiva mozzarella

Nästan en kruka färsk basilika

Olivolja av hög kvalitet

Svartpeppar, helst nymalen eller nymortlad

 

  1. Ta fram ett stort fat eller en stor tallrik. Varva färsk tomat, soltorkad tomat och mozzarella. Börja och avsluta med färsk tomat.
  2. Ringla olivolja över, peppra och garnera med färsk basilika. Benvenuto in Italia!

—————

Tillbaka