Recept och passion!


Recept på corned beef med ananas

09.10.2013 18:34

En utsliten receptförfattares dröm.

Man behöver ju bara ladda upp bilden.

Men allvarligt talat så kan man faktiskt göra någonting bra av detta smått enfaldiga 1960-talskoncept. Det är nu det visar sig att den trötte receptförfattaren faktiskt är en inspirerad och kunnig kock. En grundregel i matlagningssammanhang är att alla dåliga recept med burkananas kan göras om till bra recept om man byter ut den till färsk. Dessutom kan färsk ananas alltid göras ännu godare med hjälp av nymald svartpeppar, särskilt då den serveras med kött av något slag.

 

Recept på corned beef med ananas

(4 portioner)

 

2 förpackningar corned beef (nötkött på konserv)

Hälften så mycket färsk, finhackad eller mixad ananas som kött

BBQ-sås av någon sort och mängd efter behag

Färskmald svartpeppar

Gärna lite hackad persilja

 

  1. Hetta upp en stekpanna med lite smör i. Låt det bli brynt (alltså lite brunbränt). Lägg ananasen och köttet (och ev persiljan) i pannan. Vänd på köttet efter halva tiden och ringla bbq-sås över anrättningen. Stek klart. Rör lite i ananasen då och då.
  2. Peppra och servera med en fräsch grönsallad och något gott bröd, tex vitlöksbaguette.

Bildkälla: https://www.flickr.com/photos/x-ray_delta_one/4889385299/

 

 

 

 

—————

Tillbaka