Recept och passion!


Recept på krämig fransk currysoppa - crème au curry

12.09.2013 21:09

 

 

 

Detta recept är från 1960-talets Frankrike. Det är inte direkt avancerat och i dag upplever vi det förmodligen som ännu mindre exotiskt än vad man gjorde på den tiden. Curry är sedan länge en integrerad del av den svenska husmanskosten såväl som den franska, men vad spelar det för roll? Gillar man currysmak är detta ett förträffligt recept om man snabbt vill slänga ihop en soppa med denna smakdimension och man kan enkelt bygga vidare utifrån denna grund och tillsätta vad man känner för, byta ut grädden mot kokosmjölk, lägga i någon/några grönsaker och så vidare. 

 

Recept på krämig fransk currysoppa - crème au curry

(4 portioner)

1 liter kycklingbuljong (vatten + 2 buljongtärningar, alt vatten + flytande fond, eller en egenhändigt kokad kycklingbuljong)

4 äggulor

4 msk vispgrädde

1 msk currypulver (eller currypasta)

1 msk citronsaft

 

  1. Koka upp buljongen.
  2. Blanda grädde, äggulor, curry och citronsaft till en (ljummen) redning. Späd redningen med två dl varm buljong. Rör om så allt blandar sig ordentligt. Häll sedan detta i kastrullen. 
  3. Koka ett par minuter och servera. Vill man så kan man tillsätta tex tabasco, hackad färsk koriander eller dragon eller något annat man tror passar.

 

 

—————

Tillbaka