Recept och passion!


Recept på franska päron med glass och choklad - Poires Hélène

24.09.2013 20:22

 

En odödlig fransk dessertklassiker. Delikat, lätt att göra och dessutom effektfull genom att saker och ting händer vid mötet mellan het choklad och iskall glass!

 

Recept på franska päron med glass och choklad - Poires Hélène

 

(4 portioner)

 

4 skalade päron av valfri sort i halvor med kärnhuset borttaget (låt dem ligga i vatten med lite citronsaft i så blir de inte bruna)

Generöst med vaniljglass eller annan glasstyp

1-2 dl vispad grädde smaksatt med lite vaniljsocker

Chokladsås (köpt eller hemgjord)

 

  1. Hetta upp chokladsåsen i vattenbad (lägg en skål eller kastrull i sjudande vatten i en större kastrull) eller i mikron.
  2. Lägg upp glassen och päronen i skålar. Häll den heta såsen över. Poängen är att glassen skall börja smälta en del och chokladsåsen till viss del stelna vid mötet. Spritsa/klicka den vispade grädden över.

 

 

—————

Tillbaka