Recept och passion!


Recept på fransk potatisgratäng med gruyère från Bugey - Gratin du Bugey

14.09.2013 12:38

 

Recept på fransk potatisgratäng med gruyère från Bugey - Gratin du Bugey

 

(4 portioner)

 

1 kg potatis i tunna skivor

40-50 g smör

100 g skivad gruyère-ost

100 g fett från kyckling, anka eller gås alternativt 1 dl olivolja

Några dl hönsbuljong (vatten + kycklingbuljongtärning går bra)

Svartpeppar, helst nymalen eller mortlad

 

  1. Smörj en rymlig ugnsfast form med smöret. Varva potatis och ost. Strö fettet/häll oljan över och slå på buljong så att det täcker.
  2. Stek i ugn på 230  grader tills det hela börjar bubbla och sänk sedan värmen till 170 grader. Stek tills färgen blivit fin och potatisen blivit mjuk vilket tar 30-45 minuter.

 

 

—————

Tillbaka