Recept och passion!


Recept på gädda med skirat smör och pepparrot

19.12.2013 23:26

Recept på gädda med skirat smör och pepparrot


 

(4 portioner)


 

1 gädda, rensad, fjällad, filéad om cirka 2-3 kg eller 2 om cirka 1 kg

150 g smör,

1/2 dl färskriven pepparrot eller efter behag

Salt till förberedning och servering, cirka 2 msk


 

  1. Fixa skirat smör (hetta upp, ta bort det vita). Varmhåll. Gnid in fisken med en del salt (viktigt moment). Sjud fisken varsamt i kort spad; finhackade grönsaker - morot, gul lök och selleri är klassiskt, några vit- och kryddpepparkorn bör komma med i bilden och även också lite vin eller vinäger samt två lagerblad. När den är nästan, nästan vit heltigenom istället för genomskinlig tar man upp fisken och lägger den på en varm tallrik.
  2. Häll smöret över fisken. Strö riven pepparrot över. Kokt eller ångad potatis är ett mycket bra tillbehör.

—————

Tillbaka