Recept och passion!


Recept på gremolata

13.12.2013 00:13
 

 


 

Gremolata associeras förmodligen allra mest med den klassiska italienska kalvrätten ossobuco alla milanese, men inte minst italienska kockar har sedan länge varit medvetna om att denna universalsmaksättare passar till nästan vad som helst. Har man till exempel en bit lax som man inte riktigt vet vad man skall göra med så är det en jättebra idé att bara steka den i lite olivolja och sedan strö gremolata över vid serveringen.

Gremolata figurerar inte sällan i sammanhang där italienska kockar beundras för sin förmåga att med ett minimum av ingredienser och ansträngning kunna trolla fram en oförglömlig maträtt. Så sno detta enkla knep från dessa matkonstnärer och upptäck hur lätt man kan få smak på maten!


 

Recept på gremolata

 


 

1 msk rivet eller finhackat citronskal (så lite av det vita skall komma med)

1 tsk finhackad vitlök

3 msk finhackad persilja (ta bort alla stjälkar)


 


 

  1. Blanda samman alla ingredienser och strö över maträtten i fråga som en sista touch. Man kan naturligtvis variera proportionerna mellan persiljan, vitlöken och citronskal tills man når en balans man själv tycker om.

—————

Tillbaka