Recept och passion!


Recept på grönsallad

02.10.2013 12:51

 

En grönsallad fungerar väldigt bra som förrätt, på bufféer och som sällskap till annan mat, men kan också bli till en lättare måltid i sig. Detta är ett grundrecept som man naturligtvis kan utveckla om man vill, exempelvis kan man tillsätta någon örtkrydda som basilika, persilja eller en mix av olika örter.

 

Recept på grönsallad

 

(4-6 portioner)

 

1 salladshuvud av valfritt slag

3 tomater i klyftor

1/2 gurka i skivor

3 msk rapsolja eller majsolja

1 msk vinäger

Salt och peppar

 

  1. Skölj salladen och skaka bladen så åtminstone det mesta av vattnet rinner av. Riv eller skär dem i bitar. Blanda dem med tomatklyftorna och gurkskivorna.
  2. Vispa ihop resten av ingredienserna till en dressing och häll den över salladen. Blanda en del och servera.

—————

Tillbaka