Recept och passion!


Recept på impotatis

16.12.2013 23:15

Detta är ett utomordentligt sätt att tillvarata kokspad samtidigt som man bringar smakerna hos det man äter i bättre samklang. Om man exempelvis skall äta kokt fläskkorv med kokt potatis till så kokar man först korven, håller den sedan varm i ugnen på låg temperatur, reducerar ev spadet lite grand genom att låta en del vätska koka bort (så att smaken blir mer koncentrerad) och kokar potatisen i spadet.
 

Recept på impotatis


 

Skalad potatis av valfri sort och mängd

Buljong eller spad från kokning av skinka, korv, bringa, revbensspjäll etc

Persilja, timjan, rosmarin eller annan örtkrydda

Ev salt och peppar


 

  1. Lägg potatisen i en kastrull och fyll på med såpass mycket vätska att det gott och väl täcker. Tillsätt örtkryddorna samt ev salt och peppar.
  2. Koka som vanligt tills potatisen är mjuk.


 

Bildkälla:  https://www.flickr.com/photos/greatfood360/6770099501/

 

—————

Tillbaka