Recept och passion!


Recept på klassisk vaniljsås

12.12.2013 23:11


 

Recept på klassisk vaniljsås


 

(4 portioner)


 

3 äggulor

2 msk socker

1 dl mjölk

5 dl grädde

1 vaniljstång, "öppnad" med kniv eller sax 


 

  1. Blanda mjölken med 2 dl av grädden. Sjud försiktigt upp denna blandning tillsammans med vaniljstången (använd inte en kastrull av aluminium). Tag av plattan och låt stå i 15-20 minuter med lock på. Vispa under tiden resten av grädden och ställ in den i kylskåp.
  2. Rör ihop socker och äggula i en bunke när de 15-20 minuterna gått. Blanda med lite av den sjudna grädden till en jämn smet. Fiska upp vaniljstången och kasta bort den. Vänd ner ägg- och sockersmeten i kastrullen och sjud varsamt upp blandningen under omrörning.
  3. Placera den sjudna såsen i ett rymligt vattenbad (exempelvis i en större kastrull fylld med kallt vatten) och vispa den tills den kallnat. Konsistensen skall vara porös.
  4. Vid servering tillsätter man den vispade grädden och rör om försiktigt (sluta när allt är jämnt blandat).


 

Bildkälla: https://en.m.wikipedia.org/wiki/File:Creme_anglaise_p1050159.jpg

 


 


 


 


 


 


 


 


 

RRrrrrrr
 

 

—————

Tillbaka