Recept och passion!


Recept på klassiska kalvfärsrulader

21.10.2013 00:47

Recept på klassiska kalvfärsrulader

 

(4 portioner)

 

½ kg kalvfärs

2 msk potatismjöl

1 ägg

2 dl grädde

2 dl vitt rivet bröd alt 1 dl ströbröd

4 lätt mosade ansjovisar

1 msk finhackad gul lök

1 dl hackad persilja

Generöst med smör till stekning och till sky

1-2 msk vetemjöl

3 dl visp- eller matlagningsgrädde

 

  1. Om man använder ströbröd skall detta först svälla i 1 dl ljummet vatten cirka 10 minuter
  2. Blanda samman alla ingredienser omsorgsfullt och forma en uppsättning fina, avlånga rulader.
  3. Bryn på medelstark värme tills de fått vacker färg. Häll 1-2 msk vatten i pannan och låt puttra under lock i cirka 15-20 minuter.
  4. Ta upp ruladerna och håll dem varma. Häll i mjölet i pannan och tillsätt lite mer smör, låt fräsa cirka 3-4 minuter. Tillsätt grädden och eventuellt lite mer smör om så önskas och låt småputtra cirka 3 minuter. Servera med kokt eller ångkokt potatis och lingonsylt eller någon slags gelé.

—————

Tillbaka