Recept och passion!


Recept på krämig portvinssås

25.09.2013 19:14

 

Recept på krämig portvinssås

 

(4 portioner)

 

3 dl reducerad grädde (sjud ner 5 dl grädde till 3 dl, vilket tar cirka 20-25 minuter)

1 dl portvin

3 dl vatten

1 hackad morot

1 hackad gul lök eller samma mängd schalottenlök 

1 dl hackad palsternacka

1 lagerblad

5 hela svartpepparkorn eller en tsk mald svartpeppar

En skvätt kalv- eller kycklingfond från flaska eller lite söndersmulad buljongtärning

 

  1. Bryn grönsakerna tillsammans med lagerbladet och pepparen.  Slå sedan på portvinet och låt det sjuda in under någon minut eller två.
  2. Häll på vattnet och tillsätt fonden/buljongtärningen samt grädden. Låt det hela puttra 20 minuter eller tills man tycker smaken är balanserad.
  3. Sila såsen. Kasta bort grönsakerna och lagerbladet.

 

 

 

 

 

  1.  

—————

Tillbaka