Recept och passion!


Recept på lammkotletter med chorizo från Navarra - Chuletas de cordero a la navarresa

20.09.2013 14:55

Recept på lammkotletter med chorizo från Navarra - Chuletas de cordero a la navarresa

 

(4 portioner)

 

8 lammkotletter (eller fler om de är riktigt små)

250-300 g chorizo i tunna skivor

500 g tomater, skållade, skalade och hackade

Olivolja

Salt och peppar

Ev örtkryddor efter behag, tex rosmarin, timjan och/eller persilja

Ev någar klyftor hackad vitlök

 

  1. Sätt ugnen på 170-180 grader. Bryn kotletterna så att de får lite färg, men inte blir genomstekta. Lägg upp dem i en smord, ugnsform.
  2. Stek tomaterna i samma panna som kotletterna, låt puttra cirka 10 minuter. Häll tomaterna samt ev örterna och/eller vitlöken över lammkotletterna och stek i ugnen cirka 10 minuter. Skär igenom en av kotletterna i det tjockaste partiet för att kontrollera genomstekningsgraden. Kotletterna bör vid det här laget vara lite blodiga inuti. Lägg chorizon ovanpå och stek i ugnen ett tag till. Kotletterna skall vara rosa i mitten, men inte blodiga och absolut inte genomstekta. Kontrollera hellre en gång för mycket än en gång för lite!

—————

Tillbaka