Recept och passion!


Recept på leverplättar

17.12.2013 18:23

Recept på leverplättar


 

500 g kalv- eller svinlever

3 ägg

150 g bacontärningar

cirka 0,5 dl mjöl

 cirka 8 dl mjölk

cirka 2 dl grädde

2 msk ljus sirap

2 msk russin (kan uteslutas)

2 tsk mejram

2 tsk timjan

Salt och svart- eller vitpeppar

Ev lite kalvfond


 

  1. Skär levern i ganska små bitar. Låt dessa sedan ligga minst 4 timmar i mjölken (detta mildrar den fräna smaken avsevärt). 
  2. Lägg russinnen i hett vatten i cirka 10 minuter. Kör lever och bacon i en mixer till en jämn smet.
  3. Blanda ihop alla ingredienser och stek sedan en liten miniplätt för att testa smak och konsistens. När man är nöjd formar man ganska platta små plättar och steker dessa.
  4. Servera förslagsvis med brynt smör och rårörda lingon, äppelmos eller rönnbärsgelé. Potatis i någon form är också ett lämpligt tillbehör.

—————

Tillbaka