Recept och passion!


Recept på mexikansk tomat- och chilisalsa - Salsa cruda

16.09.2013 09:44

 

Recept på mexikansk tomat- och chilisalsa - Salsa cruda

 

(4-6 portioner) 

 

6-8 finhackade vanliga tomater

1 dl tomatjuice eller 1 dl passerade tomater från konserv

3-4 finhackade salladslökar

4-5 finhackade vitlöksklyftor

1 kruka finhackad färsk koriander, stjälkarna bortskurna

1/2 tsk socker

1 tsk salt

Finhackad chili av valfri sort och efter behag (ta bort kärnorna för en mild variant)

1 tsk mald eller finmortlad spiskummin

En skvätt citronsaft (saft från plastcitron går bra)

 

Blanda alla ingredienser i en skål (som inte bör vara av metall). Rör runt och låt stå kallt i minst en timma. Står sig åtminstone en vecka i kylskåp.

 

—————

Tillbaka