Recept och passion!


Recept på mexikansk tomatsås

19.10.2013 15:19

 

Recept på mexikansk tomatsås

 

(4-6 portioner)

 

400 g krossade, konserverade tomater eller 600 g skållade, skalade och (grovt) tärnade tomater

1 finhackad eller tunt skivad gul lök eller samma mängd schalottenlök/rödlök

5-6 vitlöksklyftor, finhackade

Oliv-, raps- eller solrosolja

3 dl grönsaksbuljong (vatten + en halv buljongtärning alt vatten + flytande fond)

1 msk chilipulver

Ev 1 tsk cayennepeppar eller efter behag

Svartpeppar

 

  1. Hetta upp oljan. Den får inte vara för het. Bryn lök och vitlök några minuter under omrörning. Se upp så vitlöken inte blir brun eller bränd. Tillsätt chilipulvret.
  2. Häll i tomaterna och buljongen.
  3. Låt puttra cirka 15-20 minuter.
  4. Peppra.

Bildkälla: https://www.flickr.com/photos/80497449@N04/7377943928/

—————

Tillbaka