Recept och passion!


Recept på mexikanskt grönsakskok - Colache

19.12.2013 22:33

 


 

Det här är definitivt en rätt som man kan äta som den är, men i den stolta matnationen Mexiko är det naturligt att man äter sin colache som ett komplement till kött, fisk eller skaldjur.


 

Recept på mexikanskt grönsakskok - Colache


 

4-500 g skivad zucchini eller pumpa

2 dl bönor av valfri sort (skölj noggrant om konserverade används!)

3 msk olivolja

1 gul lök, hackad

1 majskolv delad i fyra delar

3 färska tomater, skållade, skalade och grovt hackade

Tex-mexkrydda/tacokrydda eller en blandning av lika delar spiskummin, kanel, oregano, vitlökspulver, mald koriander och paprikapulver

250 g konserverad hominy om man får tag i det (uteslut eller ersätt med kikärter i motsvarande mängd)

3 dl vatten

2/3 grönsaksbuljongtärning/grönsaksfond

1-2 msk vinäger av valfri sort

 Salt och peppar


 


 

  1. Stek lök, tomater och zucchiniskivor i olivolja. Krydda efter ett tag. Tillsätt vinägern.
  2. Tillsätt vätska, buljongtärning/fond, hominy (om man har) eller kikärtor och majskolvsbitar. Låt puttra 5 minuter. 


 

Bildkälla: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sun_stone_detail.JPG


 


 

 

—————

Tillbaka