Recept och passion!
Recept på mexikanskt grönsakskok - Colache
19.12.2013 22:33
Det här är definitivt en rätt som man kan äta som den är, men i den stolta matnationen Mexiko är det naturligt att man äter sin colache som ett komplement till kött, fisk eller skaldjur.
Recept på mexikanskt grönsakskok - Colache
4-500 g skivad zucchini eller pumpa
2 dl bönor av valfri sort (skölj noggrant om konserverade används!)
3 msk olivolja
1 gul lök, hackad
1 majskolv delad i fyra delar
3 färska tomater, skållade, skalade och grovt hackade
Tex-mexkrydda/tacokrydda eller en blandning av lika delar spiskummin, kanel, oregano, vitlökspulver, mald koriander och paprikapulver
250 g konserverad hominy om man får tag i det (uteslut eller ersätt med kikärter i motsvarande mängd)
3 dl vatten
2/3 grönsaksbuljongtärning/grönsaksfond
1-2 msk vinäger av valfri sort
Salt och peppar
- Stek lök, tomater och zucchiniskivor i olivolja. Krydda efter ett tag. Tillsätt vinägern.
- Tillsätt vätska, buljongtärning/fond, hominy (om man har) eller kikärtor och majskolvsbitar. Låt puttra 5 minuter.
Bildkälla: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sun_stone_detail.JPG
—————