Recept och passion!


Recept på minestrone med kikärter - Minestrone con ceci

19.10.2013 15:18

Recept på minestrone med kikärter - Minestrone con ceci

 

(4-6 portioner)

 

2 morötter, i små tärningar

2 selleristjälkar i små, tunna skivor eller cirka 2 dl rotselleri i tärninger

1 stor purjolök i tunna strimlor (skölj purjolöken noggrant)

cirka 3 dl skalad och tärnad potatis av en fast sort

1 burk avsköljda kikärter eller samma mängd torkade som först blötlagts och sedan kokats mjuka enligt anvisningar på förpackningen

1 finhackad gul lök

1 stor eller 2 små zucchini i små bitar

3/4 burk krossade eller tärnade tomater (eller 2-3 tomater som skållats, skalats, kärnats ur och skurits i mindre bitar)

2 liter buljong (vatten + 3-4 buljongtärningar eller flytande fond, grönsakssmak eller kyckling)

2 dl vitt vin alternativt ½ dl vinäger av valfri sort

3-5 msk pesto

Parmesanost efter behag

1-2 dl finhackad persilja

Svartpeppar

 

  1. Stek alla grönsakerna och rotfrukterna utom kikärtorna, purjolöken och tomaterna i en rymlig, tjockbottnad kastrull, alternativt koka upp buljongen och stek grönsakerna i en stor stekpanna i några minuter. De skall inte bli brynta, men få lite färg.
  2. Tillsätt purjolöken och stek någon minut till. Slå på vinet/vinägern och låt det/den koka in under en minut eller så.
  3. Häll i buljongen/häll grönsaksblandningen i grytan med buljong. Koka upp och låt sjuda i cirka 30-40 minuter eller tills rotfrukterna blivit någorlunda mjuka. Skumma av om det behövs. Tillsätt kikärterna. Sjud i någon minut till.
  4. Strö parmesanost, svartpeppar samt persilja över och servera.

—————

Tillbaka