Recept och passion!


Recept på ostron med rödlöksvinägrett

10.10.2013 14:30

Var en god värd/värdinna.

Skala ostron, tag på bästa festkläderna och lägg upp dem (ostronen) i en liten hög som formats av krossad is (kör i mixer).

Häll rödvinsvinäger- och rödlöksvinägrett över.

 

Recept på ostron med rödlöksvinägrett

 

Cirka 20 ostron, skalade (använd en riktig ostronkniv - säljs ofta i större fiskbutiker)

Krossad is, cirka 0,5 liter (finfördela den genom att använda mixer)

1 dl olja (antingen en neutral olja av raps/majs eller en blandning av hälften neutral olja och hälften olivolja, gärna fruktig, fruttato)

1/4 dl rödvinsvinäger

1/2 dl mycket finhackad rödlök

Salt av hög kvalitet

Peppar

 

  1. Blanda vinäger och salt. Tillsätt olja, lök och peppar. Vispa kraftigt.
  2. Strax innan gästerna kommer formar man små högar av is (eller en enda stor) och lägger ostronen i denna. Sedan häller man vinägretten över. Om den personen som genomför momentet klantar sig och tar övermåttan tid i anspråk uppehåller den andra parten gästerna med småprat.

 

 

 

—————

Tillbaka