Recept och passion!


Recept på ostsås

19.12.2013 21:00
 

 Recept på ostsås


 

3 msk vetemjöl

50 g smör       

2,5 dl vispgrädde

       2,5 dl standardmjölk

2 dl riven, smulad, skivad eller hackad ost

Lite socker

Ev lite muskot

1/2 dl vitt vin eller 1 msk vitvinsvinäger

Lite smulad buljongtärning eller en skvätt fond

Salt och peppar efter behag


 


 

  1. Smält smöret. Tillsätt mjöl och socker under omrörning. Värm upp mjölken och grädden i en annan kastrull.
  2. Vispa ihop mjölk- och gräddblandningen lite i taget med smör- och mjölredningen. Tillsätt vinäger/vin. Låt småputtra 3-4 minuter.
  3. Tillsätt osten. Smaka av med peppar, salt och ev muskot. Låt puttra en minut till.

—————

Tillbaka