Recept och passion!


Recept på pastasås med lax och färsk spenat

18.10.2013 03:07

Recept på pastasås med lax och färsk spenat

 

(4 portioner)

 

5-6 dl bechamelsås, inte allt för salt och inte allt för stabbig

Cirka 200 g lax skuren i strimlor eller tärningar

Två stora näve färska spenatblad som sköljts noggrant och sedan kramats ur

1-2 finhackade shalottenlökar (eller 1/2 stor bananschalottenlök)

1/2 - 1 fiskbuljongtärning

Vitt vin eller vitvinsvinäger

 

 

  1. Gör en bechamelsås. Smaksätt med buljongtärning. Stek under tiden löken. Lägg i laxen efter en stund och stek den lätt. Tillsätt en skvätt vin (eller en mindre mängd vinäger) och rör om alltsamman i någon minut eller så.
  2. Blanda allt och rör om. Servera till pasta.

—————

Tillbaka