Recept och passion!


Recept på pastasås med skinka, paprika och chili

18.10.2013 03:19

Recept på pastasås med skinka, paprika och chili

 

(4 portioner)

 

5-6 dl bechamelsås, inte allt för salt och inte allt för stabbig

Cirka 100-150 g skinka av valfri sort, skuren i små bitar

1 normalstor paprika av valfri sort, skuren i små bitar

Chili av valfri sort och i mängd efter behag (använder man färsk chili kan man avlägsna fröna om man vill ha en mildare sås)

1-2 finhackade shalottenlökar (eller 1/2 stor bananschalottenlök)

1/2 - 1 kalv-/kycklingbuljongtärning eller en del kalv-/kycklingfond

Vitt vin eller vitvinsvinäger

 

 

  1. Gör en bechamelsås. Smaksätt med buljongtärning eller fond. Stek under tiden löken, chilin och paprikan. Tillsätt en skvätt vin (eller en mindre mängd vinäger) och rör om alltsamman i någon minut eller så. Tillsätt skinkan.
  2. Blanda allt och rör om. Peppra. Servera till pasta. Strö gärna parmesanost över.

—————

Tillbaka