Recept och passion!


Recept på pastasås med svamp, schalottenlök och gorgonzola

18.10.2013 02:31

 

Recept på pastasås med svamp, shalottenlök och gorgonzola

 

(4 portioner)

 

5-6 dl bechamelsås, inte allt för salt och inte allt för stabbig

300 g svamp (tex skogschampinjoner) i skivor

1-2 finhackade shalottenlökar (eller 1/2 stor bananschalottenlök)

1/2 - 1 svampbuljongtärning

50-100 g gorgonzola

Vitt vin eller vitvinsvinäger

 

  1. Gör en bechamelsås. Smaksätt med buljongtärning. Stek under tiden svampen tillsammans med löken och lite grand salt, tillsätt vinet/vinägern när svampen och löken är färdigstekt. Låt allt puttra ihop under omrörning någon minut eller så. 
  2. Blanda svampen med såsen och smula i gorgonzolan. Peppra. Servera till pasta. 

 

 

 

 

 

 

—————

Tillbaka