Recept och passion!


Recept på ponzu, klassisk japansk sås till fisk och skaldjur

17.01.2014 21:50

 

 

Denna sås serveras ofta som tillbehör, men man kan naturligtvis utvidga dess användningsområde. Exempelvis kan man prova den tillsammans med varsamt ångkokt fisk, eller som dressing i en sallad där fisk och/eller skaldjur ingår.


 

Recept på ponzu, klassisk japansk sås till fisk och skaldjur


 

1/2 dl färskpressad citronsaft, helst från ekologiska citroner

1/2 dl japansk soja

1/2 dl vatten

1-2 krm dashipulver


 

  1. Sjud ihop alla ingredienser på inte allt för stark värme under någon minut. Låt svalna och servera till fisk (ponzu anses särskilt lämplig till fiskar med vitt kött, såsom tex hälleflundra, men passar också utmärkt till tonfisk) eller skaldjur såsom olika typer av pilgrimsmusslor, bläckfisk eller olika typer av räkor.


 

Bildkälla och copyright:  https://en.wikipedia.org/wiki/File:Torafugu-kawapon_su.jpg


 

 

—————

Tillbaka