Recept och passion!


Recept på quesadillas med kyckling och blue cheese

08.10.2013 12:10

Blåmögelost med sina kraftfulla, framträdande nyanser klarar mycket väl av att tampas med de intensiva smakerna i det mexikanska köket.

Quesadillas är festlig mat som brukar uppskattas av alla. Dessutom är quesadillas både billigt, lättlagat och man behöver inte ägna en massa tid åt förberedelser.

 

Recept på quesadillas med kyckling och blue cheese

 

(6 portioner)

 

Cirka 300 g kokt, grillat, stekt eller rökt kycklingkött

6 tortillabröd

2-3 dl tomatsalsa/tacosås

Cirka 150 g smulad blåmögelost (Danablu, Crème Bonjour bleu, Bavaria Blue etc.)

Chili av valfri sort och i mängd efter behag

Cirka 1,5 dl finhackad gul/röd lök eller samma mängd schalottenlök

Ev 1 msk finhackad vitlök

 

  1. Lägg upp tortillabröden och fördela ingredienserna på dem.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna
  3. Vik bröden dubbla och stek dem på båda sidor. De skall vara ganska så gyllenbruna utan tendenser till att bli svarta och brända. Se upp, det kan gå fort. Det kan vara en bra idé att göra rent pannan och byta olja efter man kommit halvvägs.
  4. Skär gärna upp varje bröd på traditionellt vis i små tårtbitar.

 

Bildkälla: https://karenswhimsy.com/public-domain-images/mens-vintage-hats/thumbs/mens-vintage-hats-3-tn.jpg

—————

Tillbaka