Recept och passion!


Recept på risoller med kalvkött - Rissoles de viande

10.10.2013 13:30

Risoller är i dag att betrakta som bortglömd matlagning.

Men varför inte vara lite cool och göra något som ingen annan gör. Efteråt kan man cruisa runt i bekantskapskretsen och njuta av medvetenheten om att man bjudit på något från en annan planet i dagar.

 

Recept på risoller med kalvkött - Rissoles de viande

 

(Till cirka 4-6 personer)

 

Hemgjorda köttbullar där kalvkött ingår

400 g smördeg.

En näve persilja och/eller annan färsk örtkrydda, exempelvis basilika

 

  1. Värm oljan till 180 grader (använd termometer). Kläd under tiden köttbullarna med smördeg.
  2. När oljan blivit tillräckligt het friterar man några bollar åt gången. Dessutom skall örterna genomgå samma behandling.
  3. Servera som del i en buffé, som tilltugg, som förrätt eller vad man än kommer på. En idé är att ringla lite chiliolja över risollerna.

 

Bildkälla: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Rissoles_de_Coucy.jpg

 

 

 

—————

Tillbaka