Recept och passion!


Recept på risoller med musslor - Rissoles de moule

10.10.2013 14:05

Recept på risoller med musslor - Rissoles de moule

10.10.2013 14:01

Risoller är i dag att betrakta som bortglömd matlagning.

Men varför inte vara lite cool och göra något som ingen annan gör. Efteråt kan man cruisa runt i bekantskapskretsen och njuta av medvetenheten om att man bjudit på något från en annan planet i dagar.

 

Recept på risoller med musslor - Rissoles de moule

 

(Till cirka 4-6 personer)

 

400-500 g hackade musslor (helst färska som kokts) smaksatta med lite hummerfond och färsk dragon

400 g utkavlad smördeg.

En näve persilja och/eller annan färsk örtkrydda, exempelvis basilika

 

  1. Värm oljan till 180 grader (använd termometer). Gör små bullar av musselhacket och kläd dem med smördeg.
  2. När oljan blivit tillräckligt het friterar man några bollar åt gången. Dessutom skall örterna genomgå samma behandling.
  3. Servera som del i en buffé, som tilltugg, som förrätt eller vad man än kommer på. En idé är att ringla lite chiliolja över risollerna.

 

—————

Tillbaka