Recept och passion!


Recept på risoller med svamp - Rissoles de champignon

10.10.2013 14:17

Risoller är i dag att betrakta som bortglömd matlagning.

Men varför inte vara lite cool och göra något som ingen annan gör. Efteråt kan man cruisa runt i bekantskapskretsen och njuta av medvetenheten om att man bjudit på något från en annan planet i dagar.

 

Recept på risoller med svamp - Rissoles de champignon

 

(Till cirka 4-6 personer)

 

400-500 g stekt hackad svamp (väger minst det dubbla innan upphettning), gärna skogschampinjoner, smaksatt med svartpeppar

400 g utkavlad smördeg.

En näve persilja

Ev lite tryffelolja

 

  1. Värm oljan till 180 grader (använd termometer). Gör små bollar av svamphacket (som ev blandats med tryffelolja) och kläd dem med smördeg.
  2. När oljan blivit tillräckligt het friterar man några knyten åt gången. Dessutom skall persiljan genomgå samma behandling.
  3. Servera som del i en buffé, som tilltugg, som förrätt eller vad man än kommer på. En idé är att ringla lite chiliolja över risollerna.

—————

Tillbaka