Första bloggen
Vår nya blogg lanserades idag. Om du fokuserar på den ska vi försöka att hålla dig uppdaterad. Du kan läsa nya inlägg i denna blogg via RSS feed.
Denna variant av rispilaff passar bra till medelhavsmat av de flesta slag, vare sig den serveras till fisk, nötkött, kyckling, lamm eller vad det än är. Man kan därför lämpligtvis anpassa typen av buljong efter vad det är riset serveras till.
Recept på rispilaff
(4 portioner)
3 ½ dl långkornigt ris
2 msk olivolja, gärna med fruktig och pepprig smak
1 finhackad gul lök eller samma mängd schalottenlökar
Cirka 1-2 dl hackade grönsaker, exempelvis morötter och broccoli
1 liter kokande buljong (vatten + tärning eller vatten flytande fond)
2-3 msk smör i bitar
Ev örter efter behag
Bildkälla: https://www.flickr.com/photos/candyheartsandpaperflowers/3497817462/
—————