Recept och passion!


Recept på rödbetor med fransk senapsgrädde - betteraves à la crème

12.09.2013 22:09

Visst är färska rödbetor med en klick smör och en nypa salt i princip omöjligt att överträffa, men samtidigt är det också sant att ombyte förnöjer. Kanske är det inte godare, men lika gott att strö över lite västerbottenost eller testa att koka rödbetorna i ett exklusivt och smakrikt öl, eller att göra som här och tillaga dem som man gjorde på vissa franska finkrogar i mitten av förra seklet? Låt en uniformsklädd garcon parkera er exklusiva Citroën DS Prestige och gör er sedan redo att bli föremål för källarmästarens oförblommerade, siratliga smicker. En svunnen värld, javisst, men många av recepten från den gamla franska gräddklassicismens dagar var riktigt, riktigt bra.

 

Recept på rödbetor med fransk senapsgrädde - betteraves à la crème

(4 portioner)

2 (gärna ganska stora) skalade och delade/skivade kokta rödbetor

2 msk vispgrädde

2 msk dijonsenap

Saften av 1 citron (saft från plastcitron går bra)

2 hårdkokta, hackade ägg

1-2 msk färskriven pepparot

Salt och peppar efter behag

  1. Blanda senap och grädde, häll i citronsaften under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg upp betorna på tallrikar eller ett stort fat. Dekorera med ägghacket på valfritt sätt och strö pepparroten över, alternativt låt var och en ta så mycket den vill ha. 

—————

Tillbaka