Recept och passion!


Recept på sallad med färsk spenat, kronärtskocka och lök

02.10.2013 11:52

 

Denna sallad är god och förhållandevis lätt. Vill man ha en mer matig variant kan man tillsätta någon ost, såsom till exempel parmesanost, pecorino (tänk på att varianten pecorino romano är väldigt salt, man skall därför salta mindre när man gör dressingen alternativt inte salta alls) eller fetaost.

 

 

Recept på sallad med färsk spenat, kronärtskocka och lök

 

(4-6 portioner)

 

1 sköljt salladshuvud eller motsvarande mängd blandad sallad (gärna i olika färger)

En generös näve färska spenatblad

4-6 (konserverade) avrunna kronärtskocksbottnar skurna i fjärdedelar

1 liten gul lök i tunna ringar (vill man ha en mildare löksmak kan man lägga ringarna i kohett vatten 3-5 minuter)

1 msk vinäger av valfrisort

4 msk olivolja

1-2 finhackade eller pressade vitlöksklyftor

2 msk hackade färska örter, tex persilja, basilika och timjan

Salt och peppar

 

  1. Blanda sallad, spenat, kronärtskockor och lök.
  2. Vispa ihop resten av ingredienserna och slå dressingen över salladen.

 

 

—————

Tillbaka