Recept och passion!


Recept på skomakarlåda

01.10.2013 01:26

Förklaringen till benämningen "skomakarlåda" är möjligtvis den att nötköttet kan föra tankarna till bitar av sulor och fläsket kan tyckas se ut som piggar. Antagligen finns inte mycket mer djupsinnighet än så bakom saken.

 

Recept på skomakarlåda

 

(4 portioner)

 

500 g oxfilé, ryggbiff eller entecôte i större skivor eller skuret i tärningar

150 bacon eller stekfläsk i tärningar

Potatispuré

Gräslök, brynt purjolök eller brynt gul lök

Ev brynt smör

 

  1. Gör potatispurén och bryn samtidigt fläskköttet knaprigt. Spara stekflottet och varmhåll purén samt fläsket.
  2. Stek nötköttet i fläskflottet tills det fått lite färg (men låt det inte bli genomstekt).
  3. Lägg upp purén i en vid form, placera nötköttet ovanpå, lägg sedan på fläsket och slutligen löken. Om man vill kan man toppa med brynt smör.

—————

Tillbaka