Recept och passion!


Recept på små nötkakor från Karibien – Snow Drops

07.10.2013 18:29

Något man är väldigt duktiga på i Karibien är kakor och bakverk i största allmänhet. Här är ett exempel på det.

Detta recept kommer från Margarita och Isla de Coche.

 

Recept på små nötkakor från Karibien – Snow drops

 

220 g (cirka 3 ¾ dl) vetemjöl

2 msk smör

150-180 g hackade valfria nötter (enbart hasselnötter går mycket bra)

8 msk (1.2 dl) florsocker, samt lite extra att rulla kakorna i

1 tsk vaniljsocker

 

  1. Värm ugnen till 120-130 grader
  2. Vispa smör och socker och tillsätt vaniljsockret.
  3. Blanda i mjölet i omgångar. Tillsätt nöthacket och rör om lite grand.
  4. Lägg ett bakpapper på en ugnsplåt och forma små droppar (lämpligtvis med en tesked, eller genom att använda två teskedar och forma varje droppe med hjälp av båda samtidigt).
  5. Grädda 10 minuter. Stäng ugnen och låt kakorna ligga kvar i ugnen cirka 40 minuter (med ugnsluckan stängd).
  6. Rulla dropparna i florsocker.

 

Bildkälla: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bahia_de_Plata_4.JPG

 

 

—————

Tillbaka