Recept och passion!


Recept på snabb, tryffelsmakande fisksoppa med torsk, potatis och äggula

05.03.2014 00:24

Recept på snabb, tryffelsmakande fisksoppa med torsk, potatis och äggula

 

(4 - 6 portioner)

 

500 g torsk (färsk eller fryst som tinats) skuren i inte allt för små bitar - kalopsstorlek ungefär

6-7 tärnade, normalstora potatisar av lös typ (tex King Edward) 

1,5 dl vatten

3 fiskbuljongtärningar

1 dl torrt vitt vin eller 2-3 msk vitvinsvinäger

1 äggula per portion

Vit tryffelolja efter behag

(Ev lite klippt gräslök eller dill)

 

  1. Stek potatisen i rapsolja eller annat matfett tills den blivit ganska mjukt. Använd en stor kastrull.
  2. Slå på vin/vinäger. Låt det koka in någon minut. Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt sjuda tio minuter.
  3. Tillsätt fisken och låt den bli precis genomkokt, vilket går fort. Servera omedelbart och lägg en rå äggula i varje tallrik. Ringla lite tryffelolja över varje portion (använder man den dyraste varianten med mycket koncentrerad smak bör man vara mycket återhållsam med doseringen). Strö ev lite dill/gräslök över. Soppan skall absolut inte varmhållas utan ätas så fort som den är klar.

—————

Tillbaka