Recept och passion!


Recept på snabb fisksoppa med torsk, fänkål och potatis

05.03.2014 00:14

Recept på snabb fisksoppa med torsk, fänkål och potatis

 

(4 - 6 portioner)

 

500 g torsk (färsk eller fryst som tinats) skuren i inte allt för små bitar - kalopsstorlek ungefär

5 tärnade, normalstora potatisar av lös typ (tex King Edward)

2 strimlade färska fänkålsväxter (normalstora) 

1,5 dl vatten

3 fiskbuljongtärningar

1 dl torrt vitt vin eller 2-3 msk vitvinsvinäger

(Ev 3 finhackade vitlöksklyftor eller efter behag)

2-3 tsk fänkålsfrön eller samma mängd anisfrön

 

  1. Stek potatis och fänkålstrimlor i rapsolja eller annat matfett tills allt blivit ganska mjukt (tillsätt vitlöken strax detta stekts färdigt). Använd en stor kastrull.
  2. Slå på vin/vinäger och tillsätt fänkåls-/anisfröna. Låt det koka in någon minut. Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt sjuda tio minuter.
  3. Tillsätt fisken och låt den bli precis genomkokt, vilket går fort. Servera omedelbart. Soppan skall absolut inte varmhållas utan ätas så fort som den är klar.

—————

Tillbaka