Recept och passion!


Recept på snabb fisksoppa med torsk, potatis, purjolök och morot

05.03.2014 00:43

Recept på snabb fisksoppa med torsk, potatis, purjolök och morot

 

(4 - 6 portioner)

 

500 g torsk (färsk eller fryst som tinats) skuren i inte allt för små bitar - kalopsstorlek ungefär

5 normalstora, tärnade potatisar av lös typ (tex King Edward)

2-3 morötter skurna i slantar

3-4 dl noggrannt sköljd purjolök i ganska små bitar (ta med en del av det mörkgröna)

1,5 dl vatten

3 fiskbuljongtärningar

1 dl torrt vitt vin eller 2-3 msk vitvinsvinäger

Vitpeppar efter behag

(Ev klippt dill eller gräslök)

 

  1. Stek potatisen och morötterna i rapsolja eller annat matfett tills allt blivit ganska mjuk. Tillsätt purjolöken strax innan rotfrukterna stekts färdigt. Använd en stor kastrull.
  2. Slå på vin/vinäger (samt tillsätt ev örtkryddor). Låt det koka in någon minut. Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt sjuda tio minuter.
  3. Tillsätt fisken och låt den bli precis genomkokt, vilket går fort. Servera omedelbart. Strö ev lite dill eller gräslök ovanpå varje portion. Soppan skall absolut inte varmhållas utan ätas så fort som den är klar.

—————

Tillbaka